BSOK noterade säsongsrekord

• 22 apr 2024

Ytterligare en framgångsrik OL-helg kan noteras då BSOK håvade hem åtta klassvinster samtidigt som det blev säsongsrekord när det gäller antalet startande i en tävling.

Tockarps IK och Markaryds FK hade dubbla tävlingar på Hallandsåsen och i söndags fanns 35 vinröda löpare med. Det är största klubbgänget hittills i år och bara Växjö OK med 38 och Halmstads OK med 36 hade fler. Facit från tävlingen var mycket bra då 20 löpare var bland de tio bästa med fem vinnare som extra krydda.

Vann gjorde Emil Ericsson i H35 och han var exakt 10.00 före tvåan (som kom sist). Katarina Östberg toppade D40 med över fem minuter, Håkan Svensson, icke oväntat H60, och makarna Albinsson Erén och Thomas vann 70-klasserna.

Vid samma klubbars arrangemang på lördagen hade klubben bara tre deltagare. Men, det blev två vinster genom Katarina Östberg och säsongsdebuterande Kenneth Waltersson. ”Kåwe” har dragits med ryggproblem, men haft tålamod och det gav resultat. Han tog fina skalper i backarna.

I lördags noterades fina insatser på flera håll. Mathias Gylling (tidigare Jansson) bor ju i Östergötland och han åkte till Motala och vann H35 med fem startande med förkrossande 19 minuter. Linnea Skalberg sprang IF Thors tävling i Uppsala och kom tvåa i D21 bland 28 startande. En framgång som förhoppningsvis sporrar Linnea till nya starter. Herkules arrangerade i Göteborg och där gjorde Sara Ohlin åter ett starkt lopp i D20. Hon kom trea bland 29 deltagare. I H21 blev Linus Lundberg nia bland 53. Linus är nog den senior som klivit fram mest på förvåren.

Sist men inte minst var Axel Elmblad med på landslagsläger i Göteborg. Där sprangs sprint och Axel kom sexa bland 14, blott 24 sekunder efter vinnaren. Han var i ledning vid de tre första kontrollerna av 27 och låg tvåa efter trettonde skärmen.