Etta, trea och etta = bara tvåa

  • 15 jul 2024

Kenneth Walterssons vårsäsong var inte spikrak, men han blir nog att räkna med i höst. Ett gott formbesked gav KW i Hallands 3-dagars genom två etappsegrar.

Placeringarna 1–3–1 brukar räcka ända upp i topp i 3-dagars, men icke för den smärte Hamrabon i årets 3-dagars i Halland. En tävling med väldiga backar, trassliga grönområden och hygge kryddat med sura moss- och bäckdrag i trakterna av Köinge.

Närmare två tusen deltagare slet och kämpade och det var rejäl spridning i många klasser. Kenneth Waltersson i H70 vann första etappen, tappade tid på en grop dagen efter där skärmen tryckts ned under marknivå. Vann sedan tredje etappen med jaktstart, men hann inte i kapp Ken Ragnarsson, OK Kompassen. Det skilde 58 sekunder, men bakom hotade ingen. Trean var till slut en kvart efter.

Oliwer Lundberg gjorde tre bra etapper i huvudklassen, H21. Han var tia totalt efter sviten 5–11–10 och till slut elva minuter efter vinnaren.

Näst bästa klubbplaceringen nådde Leif Söderlind i H65 med sjunde plats, men 21 minuter efter ettan. Astrid Grahn var finfin tolva i D14.

Lotta Enberg är ett nytt namn i BSOK. Hon hade varit med på en etapp i Tre skåningar och en dansk följt av de två dagarna i Blekinges Havs-OL. Hon hade då kutat Svår bana, men dök upp i Halland på Medelsvår 5, som inte var några enkla banor. Efter en något drygare första etapp gick det sedan undan för Lotta som var tolva andra etappen och till slut trea på den tredje.

Men, vem är då Lotta Enberg?

Carina S brukar ha bra koll och även denna gång.

– Lotta är från Halmstad och var med i vår nybörjarkurs för äldre. Genom deltagande i nybörjarkursen där alla fick medlemsskap i klubben tyckte hon att hon kunde representera BSOK i stället för att springa klubblös, förklarar Carina.

Vi får hoppas att hon ”fått blodad tand” och fortsätter i klubben även om hon inte bor i de vin-röda trakterna.

 

Förra veckan inleddes med 3-dagars på Gotland där klubben var representerad av 3 x Skalberg. Alltså Ina med döttrarna Amelia och Linnea. Har man inte sprungit orientering på landets största ö är det inte så enkelt där det verkligen gäller att ”hålla i grejerna”.

Amelia överraskade positivt i D21 Kort och blev trea totalt efter sviten 2–3–3. Ina var sjua i D55 (6–9–5) medan Linnea inledde som nia i D21, varpå hon inte var godkänd, men avslutade starkt med fjärdeplacering.

I dag startade 3-dagars i Skåne, närmare bestämt Österlen där klubben har 16 anmälda.

 

/ Sölve Andersson