Team Albinsson på segerfest

  • 18 jul 2024

Österlen 3-kvällars i stentuff terräng utmynnade i segerfest för familjen Albinsson. Erén och Thomas vann 70-klasserna och barnbarnet Edith yngsta tjejklassen.

17 medlemmar med klanen Albinsson i spetsen innebar största BSOK-truppen i denna mysiga tävling på flera år. Kanske den största hittills..?

Familjen Albinsson har ju blivit riktigt stor. Så stor att de bildade eget lag i Nissadals breddkavle för kort tid sedan. Och, det är inte bara på bredden gänget växer. Nej då, de växer i toppen också.

Erén och Thomas har tävlat mycket i år och fajtas med Svensson-duon Carina och Håkan om att vara mesta vinnare. Österlen bjöd i år på riktigt tuffa banor och jag hörde på Polarnas (skånsk veteransamling med småländska inslag) sedvanliga torsdagsträff i dag att årets upplaga i Brösarpstrakten var i tuffaste laget…

Erén gick, nej sprang, igenom de tre etapperna med idel vinster. Hon vann totalt med 7.41. Thomas var en bit efter då han varit tvåa och trea, men slog då till med ett kanonlopp sista dagen. Totalvinst med 6.06.

Tvåa, trea och tvåa kom Edith (Nilsson i efternamn) i D10. Men, totalt blev det klar seger, hela 6.49.

I övrigt fortsätter Stina Nilsson att övertyga i D14. Hon har höjt sin högstanivå ett par dimensioner, vilket underströks i Österlen. Trea på alla etapperna innebar också tredje plats totalt. Lillebror Svante i H12 ”svajade” lite mer, sjua, tvåa och tia, vilket räckte till sjätte plats totalt.

Kommande vecka är det O-ringen – eller 5-dagars – på småländska ostkusten. BSOK har ett stort gäng anmälda. Hur det går där följer ni bäst via O-ringens hemsida.

 

/ Sölve Andersson