Nyförvärv från ”Blåvitt”

  • 18 aug 2024

IFK Göteborg tillhör landets bästa OL-klubbar. Från just ”Blåvitt” har BSOK fått ett nyförvärv –  till 2025.

Det handlar om Anders Carlsson.

• Och, vem är då Anders Carlsson?

– Han är från Halmstad och har tävlat för Lidingö och IFK Göteborg. Han blev H35:a i år och vann 5-dagars i den klassen, förklarar Håkan Svensson i klubbens elitkommitté.

Ja, på ostkusten visade han hög jämnhet genom etapplaceringarna 5–3–1–2–1 och totalt var han över tre minuter före andre man.

Under åren i ”Blåvitt” har Anders Carlsson varit med och vunnit 10-mila och nått andraplacering i Jukola.

– Hans ambitioner hos oss är att ta en plats i nämnda stafetter. Att bidra i stafetterna ser han fram emot och att klubbytet ska bli en nytändning. Han har redan blivit medlem för att kunna vara med i våra träningar och debuterade i förra veckan i Slättösand.

• Vad gör han och var bor han?

– Han bor växelvis i Unnaryd och Oslo då han är ihop med Kristine Berglia (dotter till välkände Morten Berglia). Han är involverad i Hylte Lantmän som hans far bildade.

Tävlingsdebut i BSOK gör Anders Carlsson från och med nästa säsong.

 

SARA SM-FEMMA

Från tävlingsfronten de senaste helgerna finns en del att rapportera. Framför allt Sara Ohlin, som svarade för en jättestark insats i Grövelsjöfjällen i samband med ultra-SM.

Sara belade femte plats och var mindre än två minuter från silvret. Vann gjorde Alma Svennerud, som fick chansen att springa senior-EM i helgen.

I Ungern var Axel Elmblad med i lördagens grymma medeldistans. Han hade blivit tia i sitt kvalheat och fick därmed en hyfsad startposition. Han var på väg mot en bra insats i finalen, men blev inte godkänd.

– Tyvärr hoppade han över en kontroll, förklarar Håkan Svensson.

Gångna helgen har GM avgjorts på Gotland. Från BSOK deltog Stina Nilsson och Astrid Grahn. Stina gjorde en bra sprint och blev 17:e. Astrid gjorde två jämna lopp med placeringarna 35 och 38.

På nationell nivå hade Jönköping tävlingar förra helgen i stentuff terräng. Där blev det tre vinster, två andra-, två tredje-, två fjärde- och två femte-placeringar. Segrade gjorde Håkan Svensson, Astrid Nilsson och Svante Nilsson.

Slutligen 18 augusti då Kristina Johansson blev tvåa i Mälarhöjden, slagen med tio sekunder i D60. I skånska Ängelholm tog Lotta Enberg sin första seger då hon vann medelsvår 5 km.

 

/ Sölve Andersson