Fem nya DM-guld

  • 26 aug 2024

Gångna helgen handlade om DM och klubben hävdade sig storstilat. I medel och stafett erövrades elva pallplatser fördelat på fem guld, fyra silver och två brons.

Men, innan DM-tävlingarna ska Axel Elmblads EM-deltagande slutsummeras. Axel var bara uttagen till medeldistansen och det slutade ju bittert. Axel hoppade i jakten på en topplacering över en kontroll.

Han fick titta på när långdistansen sprangs, men så avslutades äventyren i Ungern med stafett. I den fick Axel ny chans, som startman i Sveriges tredjelag.

Han skötte sin uppgift med bravur, växlade som tia bara 43 sekunder efter ledande Ukraina. Jens Rönnols och Max Peter Beijmer sprang de två andra sträckorna. Laget sprang i mål som femma, runt fyra minuter efter vinnande Norge och mindre än två minuter efter Sverige 1 som blev tvåa.

Så, över till helgens DM-tävlingar i OK Bäverns regi där en viss Håkan Svensson ritat kartan. Därmed bästa möjliga utgångsläge för löparna. Klubbens facit på medeldistansen blev åtta plakettplatser. Segrade gjorde Maja Nylund, Björn Andersson, Carina Svensson och Thomas Albinsson. Silver knep Sara Ohlin, Mathias Gylling och Kenneth Waltersson och enda bronset grejade Ellen Albinsson.

Dagen efter var det stafett. Då blev det inte oväntat guld för H65-laget med Thomas, Arne A och ”Kåwe”. De var i ledning från start till mål.

Silvret i D14 var mer överraskande, eftersom laget innehöll två 12-åringar. Stina N inledde och vann första sträckan. Astrid N blev passerat av favoriten Jönköping. Maja avslutade och behöll silverplatsen med klar marginal till trean OK Vivill.

Brons blev det i D35 är Katarina Östberg inledde på sjätte plats. Stina Albinsson tog över och avancerade till fjärde plats. Lillsyrran Ellen avslutade och hon var sugen på ett DM-brons till. Ellen passerade Vivill och knep bronset med klar marginal.

BSOK har många herrseniorer, men tyvärr inget lag i DM-stafetten. Håkan hade ju ritat kartan och ställde förstås inte upp. Därmed gick guldet i H55 upp i rök.

Men, det kommer nya chanser. Till helgen är det SM för såväl, elit, ungdom som veteraner. Spännande är bara förnamnet.

 

/ Sölve Andersson