Sex guld i veteran-SM

  • 1 sep 2024

Att Bredaryds SOK har några av landets bästa veteraner underströks första helgen i september. Då avgjordes veteran-SM av OK Rodhen i Uppland. BSOK åkte hem med sex (6) SM-guld.

VSM inleddes med sprint i Öregrund där Maria och Arne Andersson och Carina Svensson ställde upp. Carina var i detta mästerskapet medaljkandidat i alla tre distanserna. Sprint är väl den disciplin som passar henne sämst, men inte den här gången. Det blev seger med en marginal på 52 sekunder till tvåan.

Arne blev nr 18 i H70 och Maria 32 i D65.

VSM flyttade därefter till byn Bergsjö ett par mil från Österbybruk. Lördagen ägandes åt medeldistans och åtta BSOK:are startade. Det blev två guld då Carina åter vann D55. Denna gång 2.34 före tvåan. Håkan Svensson tillhörde givetvis favoriterna i H60 och han är i år oerhört svårslagen. Håkan tog guldet, 1.16 före tvåan. Det blev också ett silver då Erén Lång Albinsson var tvåa i D70 slagen med 1.17 och i H55 knep Mats Nylund en prydlig sjundeplats.

Långdistans avslutade veteran-SM och framgångarna fortsatte. Efter ett guld första dagen och två guld andra blev det tre mästare i den tuffaste grenen. Carina och Håkan var åter obevekliga. Håkan hade 1.45 till andre man medan Carina var outstanding, nästan sex minuter före silverdamen.

Thomas Albinsson hade bara blivit elva i medeldistans i H70 som dominerats på sistone av Umeås Claes Fries. Men, han hade en överman denna gång. Nämligen Thomas Albinsson. Månskensbonden från Ekholmen var trea–fyra inledningsvis, men tog täten vid femte kontrollen och släppte den sedan inte i från sig. Seger med 0.53 före Claes Fries. Fru Albinsson blev på lången åtta och bra lopp av Arne Andersson och Björn Andersson då båda blev 15:e.

Kort konstaterat: BSOK tillhörde de absolut bästa klubbarna i veteran-SM.

 

/ Sölve Andersson