Fyra guld i lång-DM

• 16 sep 2024

Eksjö SOK har arrangerat lång-DM, alltså gamla klassiska huvuddistansen. BSOK var på plats med 19 löpare och vände hem med fyra guld, ett silver och ett brons.

Att traska över stora mossar var länge sedan, men Eksjö bjöd på den delikatessen. Det var ganska hög undervegetation så det blev att kliva och kliva. Åtminstone för undertecknad där bäst-före-datum passerat för åtskilliga år sedan. Emellanåt var det rejält snabb terräng blandat med liggande träd som markägare eller skogsarbetare glömt att plocka bort.

I stort ett bra DM och BSOK:s utdelning blev ju också framgångsrik. Notabelt var att ingen av de fyra vinnarna var en minut eller mer före tvåorna.

Största vinstmarginalen hade Björn i H55, då han krossade övriga och var 59 sekunder före silvergubben. Hjalmar vann H18 och han var 47 sekunder före medan Thomas i H70 skrev sin vinstmarginal till 45 sekunder. Tuffaste fajten hade Maja i D12. Tvåan var bara två sekunder efter vid förvarningen, men Maja hade vassast spurt och vann med 9 sekunder.

Silver tog Erén i D70 och bronset gick också till klanen Albinsson då Astrid i D12 var trea knappt två minuter efter Maja.

Nu återstår bara ett DM, nämligen ultralång i Blekinge i oktober. Av de sex mästerskap som sprungits är Majas facit imponerande. Hon har tagit fyra guld och två silver. Fem pallplatser har det blivit för Thomas i form av fyra guld och ett brons.

Fyra plaketter har Kenneth W och Astrid N håvat hem. ”Kåwe” har tre guld och ett silver medan Astrid har ett guld, två silver och ett brons. Totalt har 24 medlemmar förärats med pallplats.