D21-guld för Carina

  • 1 okt 2024

Trots en fotskada har Carina Svensson gjort ett fantastiskt OL-år. Men, nu får hon ta det lugnt med springandet. Dock kan hon cykla och senaste helgen trampade hon hem DM-guld i D21.

Det var MTBO-DM i medeldistans som avgjordes med Växjö OK som arrangör. Carina tävlar normalt i D55, men ställde upp i D21. Där fick hon motstånd av två betydligt yngre konkurrenter, den yngsta är bara 17 år och den andra 36.

Men, de kunde inte hindra Carina från att erövra sitt 58:e DM-guld i BSOK-dressen. Hon har ett antal också från sin tid i Eksjö SOK. Carina trampade den 10,5 km långa banan på 1.03.44 och var då 3.45 före Emilia Jakobsson från Nybro, medan trean var klart akterseglad.

Maja Nylund var också med. Hon tillhör ju D12, men gick upp i D14. Tyvärr fick hon inga motståndare, men heders till arrangör – eller förbund – som överräckte guldplaketten till Maja. Reglerna är ju sådana att det måste vara minst två startande för att mästare ska koras. Men, Maja och alla andra som är enda startande kan ju inte rå för att ingen vågar, vill eller kan ställa upp!

BSOK hade även en tredje startande i Växjö och det var Gustav Ohlin i H21. Han hade åtta konkurrenter och blev tvåa efter Johan Kastensson, Eksjö. Gustav var 2.39 efter, men 24 respektive 26 sekunder före tredje och fjärde man.

Hyggligt klubbfacit med två guld och ett silver.

 

/ Sölve Andersson