Björn vann femte raka

  • 22 okt 2024

Tävlingsutbudet är på senhösten inte brett, men BSOK skördar framgångar ändå. Gångna helgen blev det segrar för Björn och Maja.

Helgens höjdpunkt var ungdomarnas Daladubbeln i Falun där BSOK representerades av fem löpare. Astrid Nilsson och Maja Nylund har firat triumfer tidigare i denna tävling som lockar större delen av svenska ungdomseliten.

Det började med stafett där BSOK-töserna tillhörde favoriterna i D12. Astrid sprang första sträckan och växlade på 17:e plats, knappt två minuter efter täten. Maja som tog över stafettpinnen var taggad till tusen och skenade förbi de flesta. Hon vann andra sträckan och förde upp laget till en slutlig femteplacering.

Söndagens patrulltävling blev inte lika lyckosam. Astrid och Maja landade på 16:e plats, vilket är bra nog med tanke på att 114 lag deltog.

Stina Nilsson och Astrid Grahn sprang i D14. I tuff konkurrens blev det mittenplaceringar för tjejerna som var 61 i stafett och 47 i patrull.

Femte BSOK-löparen var Malwa Hjelmberg i D12 som sprang ihop med AOK:s Johanna Hörnquist. De nådde placeringarna 89 och 78.

Björn Andersson har varit på hugget i september och oktober. Han kom till Ljungskile med fyra raka segrar och stötte på starkt motstånd i H55. Formen var åter på topp och det blev femte raka segern efter vinst med över två minuter före förre Stigenlöparen Thomas Asp, IFK Göteborg.